Särkijärvet

Seurallamme on vuokralla metsähallitukselta kaksi metsälampea. Järvet ovat Iso- ja Vähä-Särkijärvi, jotka sijaitsevat Kurikan ja Parkanon rajalla, lähellä Saarijärven levähdysaluetta.

Järvillä on voimassa ELY-keskukselta haettu kalastuskielto muille kuin seuran jäsenille. Järville istutetaan kesäaikaan kirjolohta noin kahden viikon välein ja siikaa poikasistutuksena kerran vuodessa. Järvissä uiskentelee useampikiloisia mammakirjoja ja myös 1-2-kiloisia siikoja on saatu.

Särkijärvien kalastussäännöt

Järvillä kalastus vain vapapyydyksillä (onki, uistin, perho, pilkki tai pohjaonki) yhtä vapaa kerrallaan käyttäen. Pohjaongessa saa olla vain yksi koukku, joko yksi- tai kolmehaarainen. Istutuskalojen (kirjolohi ja siika) kiintiöt korkeintaan 2 kalaa vuorokaudessa ja korkeintaan 5 kalaa viikossa. Kalastusviikko alkaa torstaina klo 00.00. Istutuskalojen vuosikiintiö korkeintaan 20 kalaa kalenterivuotena. Siian alamitta 30 cm. Tee otetuista istutuskaloista saalisilmoitus. Lomakkeita on kummankin järven parkkipaikoilla olevissa postilaatikoissa. Saalistilastot ovat tärkeitä. Teemme istutusaikataulut saalistilastojen perusteella.

Puu- ja jätehuolto

Laitathan kalanperkuujätteet roskiksiin tai niitä varten tarkoitetuille alustoille, älä jätä niitä rannoille tai jäälle. Vuokranantaja velvoittaa meitä pitämään rannat siisteinä, joten roskaaminen ja muu ympäristön sotkeminen on tietenkin ehdottoman kiellettyä. Puiden ottaminen maastosta on kiellettyä, koska maasto järvien ympärillä on valtion, ei seuran omaisuutta. Kummallakin järvellä on toimiva puuhuolto. Puukasoista voi itse sahata ja pilkkoa tarvittavat polttopuut nuotiopaikoille.

Iso-Särkijärvi

Iso-Särkijärvellä saa käyttää omaa venettä kalastukseen. Venepaikka rannalla on maksuton. Älä säilytä venettäsi nuotiopaikkojen välittömässä läheisyydessä, koska rannalta tapahtuva ootto-onginta on keskittynyt nuotiopaikkojen ympäristöön. Iso-Särkijärvellä on parkkipaikan rannassa seuran JUK-merkitty vene, joka on seuran jäsenten käytössä, jos omaa venettä ei ole mahdollista tuoda. Jos veneelle on useampia halukkaita käyttäjiä, niin veneen laina-aika maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan, että kaikki pääsevät halutessaan soutelemaan. Vähä-Särkijärvellä on kuitenkin jatkuva rannaltakalastusmahdollisuus.

Vähä-Särkijärvi

Vähä-Särkijärvellä kalastus tapahtuu pääsääntöisesti rannalta. Nuotiopaikalla on kaiteella varustettu onkilaituri ja lähiympäristössä saaria ja niemiä, joilta järveä pääsee kalastamaan tehokkaasti. Järven ympäri kiertää nyt jo vanhentuneet pitkospuut, joita pitkin järvi on melko vaivatonta kiertää. Järvi on kuitenkin suolampi, joten varo upottavia kohtia sammaleisilla rannoilla. Nuotiopaikalla on yksi seuran JUK-merkitty soutuvene, joka on lähtökohtaisesti tarkoitettu pelastusvenekäyttöön. Veneestä on mahdollista myös kalastaa, kunhan veneestä ei häiritä rannallakalastajia ja venettä lainataan maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan.

Vieraslupa

Seuramme jäsenellä on oikeus viedä vieraansa järvillemme kalastamaan maksamalla 8€ vieraslupa seuran tilille:

FI79 4108 0011 1797 62

8€ / henkilö / kalastus vrk
Kirjoita maksun viestikenttään maksajan (seuran jäsen) nimi, vieraan nimi sekä kalastus pvm ja alkamisen kellonaika. Lupa on voimassa 24 h alkamisajasta. Luvalla on 2 kalan kiintiö, joka ei vaikuta isännän kiintiöön. Vieraansa tuonut jäsen vastaa, että vieras noudattaa hyviä kalastustapoja ja seuramme kalastussääntöjä.