Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ensimmäinen vuosi seuran puheenjohtajana alkaa olla paketissa ja tässä hieman ajatuksia menneestä vuodesta ja myös tulevasta.

Seuramme jatkoi vuonna 2017 aktiivista toimintaa Jalasjärvellä kalastusta harrastavien hyväksi. Seurallamme on melko harvinainen ominaispiirre siinä, että meillä on vuokralla kaksi järveä, joissa vain seuramme jäsenillä on etuoikeutettu mahdollisuus kirjolohen istuta ja ongi-kalastukseen. Kaikki eivät kuitenkaan kirjolohen kalastuksesta välitä, joten meidän täytyy pyrkiä järjestämään myös heille mielekästä toimintaa kalastusharrastuksen parissa. Tästä syystä seurassamme on mahdollisuus kahteen erilaiseen jäsenyyteen, riippuen siitä, onko kiinnostunut istarikalastuksesta vai enemmän kilpailutoiminnasta.

Kalastuskilpailuja järjestettiin eri kalastusmuodoissa kymmeniä kertoja ja SM-kilpailuun osallistuville korvattiin seuran edustamisesta aiheutuvia kuluja. Särkijärvillä puolestaan jatkettiin kirjolohien ja siikojen istutusta, mutta vuonna 2017 aloitettiin myös vuosia odottaneita kunnostustoimenpiteitä. Vähä-Särkijärven onkilaituria tuettiin ja paranneltiin ja Iso-Särkijärven viime vuosina vauhkoontunutta lumpeiden leviämistä rauhoitettiin niittämällä järveä.

Alkaneena toimintavuotena viimevuotista toimintaa jatketaan ja kehitetään edelleen. Kalastuskilpailuja tullaan järjestämään mahdollisimman monipuolisesti, myös uusia kalavesiä kartoittaen. Pyrkimyksenä on saada kilpailuihin myös uusia osallistujia, että kilpailutoimintaa on mahdollista pitää vireänä niin onginnan, pilkinnän, perhokalastuksen kuin uistelunkin osalta. Nuoria yritämme innostaa kalastuksen pariin kevään pilkkitapahtuman (Lamminjärvi hiihtolomaviikolla) ja kesäkuun nuorten onkitapahtuman kautta. Toukokuun 16. päivä Lamminjärvellä järjestetään myös koululaisille suunnattu valtakunnallisen kalastuspäivän osatapahtuma, jonka toteutamme yhteistyössä Jalasjärven kalastuskunnan kanssa.

Särkijärvien kunnostustäitä jatketaan myös alkaneena vuonna. Iso-Särkijärveä tullaan kesän aikana niittämään niin, että järvellä on mahdollista myös soutu-uistella siikaa ja kirjolohta. Vähä-Särkijärven onkilaiturille on suunniteltu kokonaisvaltaista remonttia, jossa laituria suurennettaisiin niin, että kalastaminen olisi turvallisesti mahdollista myös perheen pienemmille ja liikuntarajoitteisille. Tämä tulee vaatimaan kesällä aktiivista otetta ja kökkähenkeä, jota seurastamme on aina kiitettävästi löytynyt.

Suurin uudistus tälle vuodelle ovat kuitenkin nämä upouudet nettisivut! Sivuista on pyritty tekemään mahdollisimman selkeät ja helppokäyttöiset, niinpä jo etusivulta löytyy kaikki tarvittava. Tärkeät tiedotteet ja uutiset  löytyvät vasemman reunan turkoosipohjaiselta uutiset-alustalta ja kaikki muut ilmoitukset oikean reunan Facebook-alustalta. Huomionarvoista on se, että sinun ei tarvitse kirjautua Facebookin käyttäjäksi nähdäksesi nämä tiedotteet. Näet kaikki tiedotteet kalaistutuksista ja tulevista kilpailuista heti etusivun oikeasta reunasta ja lisätiedot näet klikkaamalla kyseistä tiedotetta. Kilpailut ja muut tärkeät tapahtumat sisältävä kalenteri löytyy omalta välilehdeltään. Instagramin käyttäjät voivat lisäillä omia kalastuskuviaan etusivun kollaasiin tunnisteella #jalasjärvenurheilukalastajat. Myös viime vuosina unholaan jäänyt isot kalat-osio tekee paluun. Vanha jo vuosia päivittämätön lista löytyy linkkinä isot kalat-sivulta ja uusien isojen kalojen päivitys alkaa tästä päivästä. Ohjeet Jalasjärven alueelta saatujen isojen kalojen ilmoittamiseen ilmestyvät sivulle pikimmiten. Huomaa myös, että Särkijärvien seuraveneiden käyttöehdot ovat muuttuneet ja tilinumeromme on vaihtunut.

Alkuvuoden huomionarvoiset asiat ovat sunnuntaille 14.1. siirtyneet lohipilkkikilpailut ja toivottavasti vielä tammikuun aikana pidettävä seuran kevätkokous. Kevätkokouksessa ei valita uusia toimijoita, vaan käydään läpi viime vuosi ja alustetaan tulevan vuoden toiminta, josta olen jo edellä kertonutkin. Laitan piakkoin tiedotteen tulevasta kokouksesta. Tulkaa siis rohkeasti kokoukseen esittämään ideoita seuran toiminnan kehittämiseen, että saisimme aktivoitua entistäkin enemmän ihmisiä hienon kalastusharrastuksen pariin.

Kireitä siimoja tulevalle vuodelle!

Puheenjohtaja

Jalasjärven Urheilukalastajat

Juha Harju